Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 59
 İndirme 21
Mâturîdî’nin Te’vîlâtu’l-kur’ân Adlı Eserinde Bazı Hadis Kavramlarının Kullanılışı: Nisâ Sûresi Örneği
2015
Dergi:  
İlahiyat Araştırmaları Dergisi
Yazar:  
Özet:

İmâm Mâturîdî günümüzde Sünnî Müslümanların büyük çoğunluğunun itikâd imamıdır. Mâturîdî tarafından ortaya konan kitaplar, itikâd/kelâm alanı ile sınırlı kalmamış, temel İslâm bilimlerinin hemen hepsine dair bilgiler vermiştir. Mâturîdî’nin en çok mürâcaat ettiği temel bilgi kaynaklarından biri de hadistir. Bu çalışmada İmâm Mâturîdî’nin (ö. 333/944) değerli eseri olan, Te’vîlâtu’l-Kur’ân’daki Nisâ süresinin tefsirinden yola çıkarak onun hadis ve sünnet anlayışı ortaya konmaya çalışılmıştır. Özellikle İmâm Mâturîdî’nin hadis ilmindeki konumu, hadisle ilgili görüşleri, tespitleri ve değerlendirmeleri, kullandığı bazı hadis usûlü ile ilgili hadis kavramları; haber ve rivâyet metotları hakkında bilgiler verilmiştir.

Anahtar Kelimeler:

The Name Of The Qur’an Is The Name Of The Qur’an, and The Name Of The Qur’an Is The Name Of The Qur’an, The Name Of The Qur’an.
2015
Yazar:  
Özet:

Today, the great majority of the Muslims are Muslims. The books that are revealed by the Maturidi have not been limited to the field of itikâd/talâm, and the basic Islamic sciences have provided information about them all. It is one of the most important sources of knowledge to which Maturidi is most famous. This is the work of the (the) 333:4 And he that hath made his own worship, and he that hath made his own worship, and he that hath made his own worship, and he that hath made his own worship, and he that hath made his own worship. In particular, the position of Imam Maturidi in the hadith knowledge, the views of the hadith, the detections and the evaluations, the hadith concepts related to some hadith processes, the news and the methods of righteousness were given.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler




İlahiyat Araştırmaları Dergisi

Alan :   İlahiyat

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 382
Atıf : 411
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini