Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 98
 İndirme 16
 Sesli Dinleme 4
Stem Eğitiminin Fen Bilgisi Öğretmen Adaylarının Problem Çözme Becerisine Etkisi
2020
Dergi:  
Turkish Studies Educational Sciences
Yazar:  
Özet:

Bu araştırmanın amacı; STEM eğitiminin fen bilgisi öğretmen adaylarının problem çözme becerilerine etkisini incelemektir. Bu amaç doğrultusunda Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Eğitim Fakültesi Fen Bilgisi Öğretmenliği Bölümünün 3. sınıflarında okuyan 30 öğretmen adayı ile STEM uygulamalarına yönelik dersler ve görüşmeler yapılmıştır. Karma yöntemin kullanıldığı çalışmada; problem çözme becerilerini nicel verilerle ölçebilmek amacıyla problem çözme ölçeği tek grup ön test-son test olarak uygulanmıştır. Nitel verileri elde edebilmek için ise odak grup görüşmesi tekniği uygulanmıştır. Nicel veriler nitel verileri destekleyici niteliktedir. Odak grup görüşmesi sırasında araştırmacı tarafından nicel verileri tahmin edebilecek açık uçlu sorular kullanılmıştır. Araştırmada STEM eğitimi ile öğretmen adaylarının problem çözme becerileri belirlenmiş ve STEM eğitimi ile problem çözme gibi birçok üst düzey becerinin geliştirilebileceği görüşüne sahip oldukları ifade edilmiştir. Bu bakımdan öğretmen adaylarının olumlu ve anlamlı gelişme gösterdikleri ifadeleri ile belirtilmiştir. Ayrıca STEM'in çok yönlü yapısı ile bireylerde çok çeşitli yeni gelişmelere katkıda bulunduğu belirtilmektedir. Hem kendi gelişimlerine hem de ders verecekleri öğrencilere katkı sağlayacağını düşünmektedirler. STEM’in gerçek yaşamdaki problemlere çözüm üretmede ve çok yönlü çözüm yollarını keşfetme ve geliştirmede etkin bir yöntem olduğunu vurgulamışlardır. Bireylerin gerçek yaşamlarındaki problemlerine çözüm bulabilme becerilerinin gelişmesinin akademik başarıyı da getireceği ortaya çıkarılmıştır. Bu bakımdan bilgi ve becerilerle donatılmış nitelikli bireylerin yetişmesi ve yaşamda yer edinebilmeleri açısından araştırmanın önem arz ettiği bilinmektedir.

Anahtar Kelimeler:

Stem Education Scientific Knowledge The Effect Of Teacher Candidates On Problem Solving Skills
2020
Yazar:  
Özet:

The purpose of this research is to study the impact of STEM education on the problem-solving skills of teachers candidates. According to this purpose, 30 teachers candidates who study in the 3rd grade of the Faculty of Education of Erzincan Binali Yıldırım University and the Faculty of Science and Information Teaching have been taught and discussed STEM practices. In the study using the karma method, the problem-solving scale was applied as a single-group pre-test-final test to measure problem-solving skills with quantitative data. In order to obtain quality data, the focus group conversation technique has been applied. The data is supporting the data. During the focus group interviews, the researcher used open end questions that could predict quantitative data. In the study, STEM training has determined the problem-solving skills of teachers candidates and they have the view that many high-level skills such as problem-solving with STEM training can be developed. In this regard, the teachers’ candidates have shown positive and meaningful developments. It is also noted that with the diverse structure of STEM it has contributed to a wide variety of new developments in individuals. They believe that they will contribute both to their own development and to the students they will teach. They have emphasized that STEM is an effective method in producing solutions to real-life problems and in discovering and developing diverse solutions. It has been revealed that developing the skills of individuals to find solutions to their real life problems will also bring academic success. In this regard, it is known that the research is of importance in terms of the development and capacity of qualified individuals equipped with knowledge and skills.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








Turkish Studies Educational Sciences

Alan :   Eğitim Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 752
Atıf : 1.086
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini