Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 10
 İndirme 13
Okul Öncesi Öğretmenlerinin Sanat ve Yaratıcılık Hakkındaki Görüşleri
2021
Dergi:  
Gelecek Vizyonlar Dergisi
Yazar:  
Özet:

Yaratıcılık, okul öncesi eğitim döneminde geliştirilmesi gereken en önemli beceriler arasında yer almaktadır. Okul öncesi öğretmenlerinin sanat ve yaratıcılığa ilişkin görüşlerini belirlemeyi amaçlayan bu araştırma, tarama modelinde olup nitel yöntemler kullanılarak gerçekleştirilmiştir. Araştırmanın çalışma grubunu Muş ili ve ilçelerinde 2018-2019 eğitim öğretim yılında Milli Eğitim Müdürlüklerine bağlı ilkokul ve ortaokul bünyesindeki anasınıfları ve bağımsız anaokullarında görev yapmakta olan 100 okul öncesi öğretmeni oluşturmuştur. Araştırmada veri toplama aracı olarak, araştırmacı tarafından geliştirilen açık uçlu sorulardan oluşan görüşme formu kullanılmıştır. Veri toplama sürecinde araştırmaya katılan öğretmenlerle görüşme yapılmış ve görüşmeler tamamlandıktan sonra formlar analiz edilmiştir. Elde edilen verilerin analizinde betimsel analiz yöntemi kullanılmıştır. Araştırma sonucunda; okul öncesi öğretmenlerinin belirttikleri tanımlara göre yaratıcılığın tanımı üzerinde bilgi sahibi oldukları yaratıcılıkta özgünlük, bağımsızlık ve farklılık kavramlarında hem fikir oldukları görülmüştür. Görüşme sonuçlarına göre,öğretmenlerin, yaratıcılığa en büyük engelin ailenin baskıcı davranışlarının neden olduğu konusunda görüş bildirdikleri sonucuna ulaşılmıştır. Ayrıca, yaratıcılığı geliştirmek üzerine en çok yapılandırılmamış etkinlikler ve sanat etkinliklerine yer verildiği belirtilmiştir.

Anahtar Kelimeler:

The Views Of Pre-school Teachers On Art and Creativity
2021
Yazar:  
Özet:

Creativity is one of the most important skills to be developed in the pre-school period. This research, which aims to determine the views of pre-school teachers on art and creativity, was conducted in a scanning model and using quality methods. The research work group has formed 100 pre-school teachers who are working in the primary and secondary schools and independent primary schools in the 2018-2019 educational year of the National Education Directorate. As a data collection tool in the research, a conversation form consisting of open end questions developed by the researcher was used. In the process of data collection, the teachers involved in the research were interviewed and the forms were analyzed after the conversations were completed. In the analysis of the obtained data, the visual analysis method was used. The study found that pre-school teachers, according to the definitions they indicate, know how to define creativity in creativity, have both ideas in the concepts of originality, independence and diversity. According to the results of the interview, the teachers have come to the conclusion that the greatest obstacle to creativity is the cause of the family’s oppressive behavior. In addition, it is noted that the most unstructured events and art events are included on the development of creativity.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










Gelecek Vizyonlar Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri; Fen Bilimleri ve Matematik; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 96
Atıf : 22
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini