Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 119
 İndirme 62
Okul Yöneticilerinin Psikolojik Sermaye Değerleri ve Etik Liderlik Özellikleri Arasındaki İlişki
2017
Dergi:  
Uluslararası Eğitim Bilimleri Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmanın amacı öğretmen algılarına göre okul yöneticilerinin etik liderlik özellikleri ile yöneticilerin psikolojik sermaye düzeyleri arasındaki ilişkiyi belirlemektir. “Tarama” araştırma yöntemi kullanılarak yürütülen çalışmanın öğretmen örneklemini; İstanbul, Anadolu Yakası’nda çalışan 558 öğretmen oluşturmuştur. Araştırmanın okul yöneticisi örneklemini ise İstanbul Anadolu Yakası’nda katılımcı öğretmenlerle aynı eğitim örgütlerinde görev yapan 213 okul yöneticisi oluşturmuştur. Araştırmanın veri toplama araçları olarak; Palalar (2008) tarafından uyarlanmış olan ve üç alt boyuttan; etik ve adalet, görev ve rollerin açığa kavuşturulması ve güç paylaşımı oluşan “Etik Liderlik Ölçeği” ve Çetin ve Basım (2012) tarafından uyarlanmış olan; İyimserlik, umut, psikolojik dayanıklılık ve özyeterlilik alt boyutlarından oluşan “Psikolojik Sermaye” ölçeği kullanılmıştır. Etik liderlik ve psikolojik sermaye arasındaki ilişkisel boyutun belirlenmesi için tanımlayıcı istatistik yöntemleri ve Bağımsız Örneklemler T Testi, Tek Yönlü ANOVA, Pearson-Momentler Çarpımı Korelasyon Analizi ve Çoklu Doğrusal Regresyon Analizi kullanılmıştır. Veriler SPSS 23.00 paket programı ile analiz edilmiştir. Araştırma bulgularına göre, etik liderliğin görev ve rollerin açığa kavuşturulması alt boyutu ile, psikolojik sermayenin umut alt boyutu arasında ters yönlü zayıf bir korelasyon, psikolojik sermayenin alt boyutu olan özyeterlilik ile ters yönlü zayıf bir korelasyon, etik liderliğin güç paylaşımı boyutu ile psikolojik sermayenin özyeterlilik alt boyutu arasında ise ters yönlü zayıf bir korelasyon olduğu dikkat çekmektedir.

Anahtar Kelimeler:

Relationship Between School Managers’ Psychological Capital Values and Ethical Leadership Characteristics
2017
Yazar:  
Özet:

the aim of this study is to determine the relationship between the academic leadership characteristics of the school managers and psychological capital levels of the work carried out using the “tarama” research method, the teacher of the study created 558 teachers working in the istanbul anadolu collar, the school manager of the research, according to the examples of the political anadolu collar, the correlation of the research created 213 school directors in the same educational organizations, correlationd by the data collection tools of the research and the ethical and fairness of three subsizes, and the morality of the roles were used by the “importionity of psychological strength and self-directionalness” analysis of the psychological scale of the psycho-oriented and the self-politity of the psychologicality of the self-directionality of the identity and the psycho-oriented and the identity of the psycho-oriented background analysis of the psycho-oriented and the psychological strength of the identity of the psychritismality analysis of the psychism of the psychiatricity of the psychiatricality of the psychiatricality of the psychicism of the exemployed background and the psychicritical

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler










Uluslararası Eğitim Bilimleri Dergisi

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 616
Atıf : 1.984
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini