Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 19
 Görüntüleme 129
 İndirme 30
Abd-cin Odakli Ticaret ve Kur Savaslarinin Dunya Ekonomisi Uzerine Etkileri
2020
Dergi:  
Adnan Menderes Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi
Yazar:  
Özet:

2008 Krizi sonrası küresel ticaretin politikaları değişmeye başladı. Serbest ticaret, yerini korumacı ticaret anlayışına bıraktı. İlk olarak kur savaşları başladı. Kur savaşları sonuç vermeyince ticaret savaşları ön plana çıkmaya başladı. 2018 yılında D. Trump, birçok ülkeye karşı ticaret savaşlarını resmi olarak başlattı. Çin’in karşı misilleme hamlesi ile ticaret savaşları genişlemeye başladı. Dünya ekonomisinin %50’si ticarete bağlıdır. Bu nedenle artan korumacı politikalar küresel ticaretin ve ekonominin daralmasına neden olmaktadır. Çin, AB, ABD olmak üzere birçok ülke ticaret ve kur savaşlarından olumsuz yönde etkilenmektedir. Son 2 yılda ticaret savaşları nedeniyle dünya ekonomisi ve ticaretindeki büyüme azalmıştır. Bu çalışmada 2008 sonrası başlatılan ticaret ve kur savaşlarının dünya ekonomisi üzerindeki muhtemel etkileri araştırılmıştır. Çalışmada kullanılan veriler, DB, OECD, IMF, WTO gibi kurumlardan alınmıştır. Çalışmada kullanılan değişkenler toplam ticaret (%GSYH), ortalama tarife oranları, ticari özgürlük endeksi, dolar arzı (M1) ve GSYH’dir. Çalışmanın analiz kısmında, 1970-2019 arası dönem için Johansen eş bütünleşme ve Granger nedensellik testi yapıldı. Seriler arasında eş bütünleşme ilişkisi tespit edildi. Ticari özgürlük, tarifeler ve GSYH, toplam ticaretin Granger nedenidir. Toplam ticaret ise dolar arzı ve GSYH’nin Granger nedenidir. Analiz sonuçlarına göre dolar arzı ve tarifeler ticareti negatif yönde etkilemektedir. GSYH küresel ticareti pozitif yönde etkilemektedir. Sonuç olarak bu savaşların devam etmesi durumunda dünya ekonomisi gelecekte daralmaya devam edecektir. Ayrıca, ticaret savaşları nedeniyle küresel ekonomik riskler ve küresel politik riskler artmaya devam edecektir.  

Anahtar Kelimeler:

The Impact Of The U.s.-china-focused Trade and Currency Wars On The World Economy
2020
Yazar:  
Özet:

After the 2008 crisis, global trade policies began to change. Free trade has left its place to the conservative trade concept. The first war began. When the Kur wars did not result, trade wars began to come to the forefront. In 2018, Trump officially launched trade wars against many countries. The trade war began to expand with China’s anti-massiliation movement. 50% of the world’s economy is dependent on trade. This is why increasing protective policies lead to the degradation of global trade and economy. Many countries, including China, the EU, the United States, are negatively affected by trade and currency wars. Over the past two years, the growth in the world economy and trade has decreased due to trade wars. This study examined the potential impacts of trade and currency wars launched after 2008. The data used in the study was collected from institutions such as DB, OECD, IMF, WTO. The variables used in the study are total trade (% GDP), average tariff rates, trade freedom index, dollar supply (M1) and GDP. In the analysis section of the study, the Johansen equalization and Granger causality test were performed for the period between 1970-2019. Relationships between the series have been identified. Trade freedom, tariffs and GDP are the cause of the total trade. The total trade is due to the dollar supply and GDP’s Granger. According to the results of the analysis, the dollar supply and tariffs have a negative impact on trade. GDP affects global trade in a positive direction. As a result, if these wars continue, the world economy will continue to crush in the future. Furthermore, global economic risks and global political risks will continue to increase due to trade wars.

Anahtar Kelimeler:

2020
Yazar:  
Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler






Adnan Menderes Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri; Fen Bilimleri ve Matematik; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 279
Atıf : 1.712
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini