Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 3
 Görüntüleme 126
 İndirme 58
Psikolojik Danisman/rehber Ogretmenlerin ‘psikolojik Danisma’ Kavramina İliskin Sahip Olduklari Metaforlarin İcerik Analiz Yoluyla İncelenmesi
2017
Dergi:  
21. Yüzyılda Eğitim Ve Toplum Eğitim Bilimleri Ve Sosyal Araştırmalar Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmanın temel amacı, PDR mezunu psikolojik danışmanların/rehber öğ- retmenlerin ‘psikolojik danışma’ kavramına yönelik sahip oldukları metaforların içerik analizi aracılığıyla ortaya çıkarılmasıdır. Araştırmada nitel ve nicel araş- tırma yöntemleri birlikte kullanılmıştır. Çalışma 2015-2016 eğitim-öğretim yılı güz döneminde Samsun ilinde görevli seçkisiz olarak seçilen 48 rehber öğretmen ile gerçekleştirilmiştir. Çalışmanın verileri ‘Psikolojik danışma………..gibidir/ benzer; çünkü,…………’ cümlesinin PDR mezunu psikolojik danışman/rehber öğretmenler tarafından tamamlanması ile elde edilmiştir. Çalışmada nitel araş- tırma desenlerinden biri olan olgu bilim araştırma deseni kullanılmış ve veriler içerik analizi tekniği ile analiz edilmiştir. Katılımcıların ifadeleri incelendiğinde ürettikleri metaforların metafor sayısına göre sırayla; Kendini tanıma, ihtiyaç, geliştiren, belirsiz, yol gösteren, problem çözen, rahatlatan, fark ettiren ve koşulsuz kabul eden kavramasal kategorileri altında toplanabildiği görülmüştür. Psikolojik danışman/rehber öğretmenlerin psikolojik danışma’yı en fazla ‘Işık’ (f;3, %1.44) ve ‘Ayna’ (f;3, %1.44) ile eş anlamlı olarak algıladıkları görülmüştür. İleride yapılacak araştırmalarda yöneti¬ci, öğretmen, öğrenci ve velilerin görüşlerini de dikkate alarak daha kapsamlı çalışmaların yapılması önerilmektedir. Nitel ve nicel araştırma yöntemlerinin birlikte kullanılması, gelecekte yapılacak metafor çalışmalarına da yol gösterici olacaktır   

Anahtar Kelimeler:

Null
2017
Yazar:  
2017
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler


21. Yüzyılda Eğitim Ve Toplum Eğitim Bilimleri Ve Sosyal Araştırmalar Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri; Filoloji; Güzel Sanatlar; Hukuk; İlahiyat; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 526
Atıf : 2.032
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini