Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 15
 Görüntüleme 606
 İndirme 223
Yerel Yönetimlerde Katılımcı Mekanizmalar ve Trabzon Büyükşehir Belediyesi Örneği
2019
Dergi:  
Akademik İzdüşüm Dergisi
Yazar:  
Özet:

Yerel yönetimler, kamu yönetiminin vatandaşa hizmet verenyakın birimidir. Bu birimler vatandaşların günlük hayatta karşı karşıya kaldıkları sorunlara çözüm üreten kurumlardır. Yerel yönetimler, demokrasinin hayata geçirilmesi ve toplumda kök salması içindeuygun kuruluşların başında gelmektedir. Günümüzde yerel yönetimler ile yerel demokrasi ve katılım kavramları iç içe geçmiş durumdadır. Yerel yönetimler ve vatandaşlar arasında katılım yoluyla gerçekleşen iletişim ise etkili ve demokratik bir hükümet yapısının oluşmasına ön ayak olmaktadır. Yerel düzeyde sağlıklı bir şekilde işleyen demokrasi, alınan kararların etkin bir şekilde alınmasını, yerel halkın karar alma süreçlerine aktif katılımını ve alınan kararların yerel halkın katılımı ile uygulanması sonucunda verimlilik ve üretkenliğin toplumun tüm katmanlarına nüfus etmesine yol açmaktadır. Diğer taraftan, yönetişim ilkelerinden olan şeffaflık, hesap verebilirlik ve etkinlik için yerel yönetimlerde katılım bir zorunluluk olarak karşımıza çıkmaktadır. Yerelde alınan kararlara halkın katılımının sağlanmadığı süreçlerde ihtiyaçlar ve sorunlar doğru tespit edilememekte ve uygun yerel kamu politikaları geliştirilememektedir. Yanı sıra, yerel yönetimlerde katılımın eksik kalması yerel kamu politikaların halk tarafından sahiplenilmesini, sürekliliğini ve sürdürülebilirliğini de imkansız hale getirmektedir. Bu çalışmada, Türkiye’de yerel halkın hangi katılım yöntemlerini kullandığını Trabzon Büyükşehir Belediyesi örneğinden hareketle anlatılacaktır. Buradaki amaç, mevcut katılım yöntemlerini incelemek; halkın ve yerel yönetimlerin bilinç düzeylerini ve tutumlarını ortaya koymaktır. Katılımcı, açık ve şeffaf bir yönetim olarak kendini konumlandıran Trabzon Büyükşehir Belediyesi özelinde tüm belediyelerin yerel yönetimlere vatandaşın katılımını teşvik edip-etmediği konusunda bir örnek oluşturacaktır. 

Anahtar Kelimeler:

Participating Mechanisms In Local Governments and An Example Of The Trabzon Metropolitan Municipality
2019
Yazar:  
Özet:

Local governments are the unit of the public administration to serve the citizens. These units are the institutions that produce solutions to the problems that citizens face in their daily lives. Local governments come in the head of the appropriate organizations in the implementation of democracy and root in society. Nowadays, local governments and local democracy and participation concepts are in an internal state. Communication between local governments and citizens through participation is the forefront of an effective and democratic government structure. A healthy democracy at the local level leads to the effective decision-making, the active participation of the local people in the decision-making processes, and the implementation of the decision-making with the participation of the local people, which leads to the habitation of efficiency and productivity in all layers of society. On the other hand, the transparency, accountability and participation in local governments, which is based on the principles of management, appears to us as an obligation. In the processes in which the participation of the public in local decisions is not provided, the needs and problems cannot be properly identified and appropriate local public policies cannot be developed. On the other hand, the lack of participation in local governments makes it impossible for the public to possess local public policies, their continuity and sustainability as well. In this study, what methods of participation the local people in Turkey use will be explained by the example of the Metropolitan Municipality of Trabzon. The objective here is to study the existing methods of participation; to reveal the levels of awareness and attitudes of the public and local governments. The participant, placing himself as an open and transparent administration, will provide an example of whether all municipalities in the Trabzon Metropolitan Municipality are encouraging citizens to participate in local governments.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler






Akademik İzdüşüm Dergisi

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 142
Atıf : 559
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini