Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 ASOS INDEKS
 Görüntüleme 7
MAARİF VAKFI TARAFINDAN HAZIRLANAN YABANCI DİL OLARAK TÜRKÇE ÖĞRETİMİ PROGRAMININ WEB 2.0 UNSURLARI BAĞLAMINDA İNCELENMESİ
2022
Dergi:  
Yenisey Uluslararası Dil, Edebiyat ve Eğitim Dergisi
Yazar:  
Özet:

Öz

Bu araştırmanın amacı, Maarif Vakfı tarafından hazırlanan yabancı dil olarak Türkçe öğretimi programını kazanımlar açısından Web 2.0 unsurları bağlamında incelemek ve programda incelenecek Web 2.0 unsurlarından zihin haritası uygulamaları, pano oluşturma uygulamaları, poster ve karikatür oluşturma uygulamaları, test ve bulmaca oluşturma uygulamaları, uzaktan eğitim ve sanal sınıf  uygulamaları, sanal ve artırılmış gerçeklik uygulamaları, fotoğraf, film ve video düzenleme ve tasarım uygulamaları, sosyal medya uygulamaları, bilgi afişi ve infografik hazırlama uygulamaları, sunum ve animasyon uygulamaları, not alma ve blog oluşturma uygulamaları, hikâye ve kitap yazma uygulamaları kavramlarından hangilerine programın kazanımlar bölümünde yer verildiğini tespit etmektir. Araştırmada, nitel araştırmalarda kullanılan doküman incelemesi tekniğinden yararlanılmıştır. Araştırmada Çelik (2020) tarafından hazırlanan sınıflama kullanılmıştır. Araştırmada sınıflandırılan Web 2.0 unsurlarını barındırma durumu bakımından Maarif Vakfı tarafından hazırlanan yabancı dil olarak Türkçe öğretimi programı incelenmiştir. Aynı yıl içinde Maarif Vakfı’nın hazırlamış olduğu bu program ikinci defa incelenmiş ve ikinci incelemeden elde edilen veriler araştırmacılar tarafından tekrar analiz edilip yeniden sınıflandırılmıştır. Yapılan analizlerden hareketle elde edilen veriler karşılaştırılmış, her iki analiz arasındaki tutarlılık oranı .95 çıkmıştır. Araştırmadan elde edilen sonuca göre, sosyal medya uygulamalarına 180, bilgi afişi ve infografik hazırlama uygulamalarına 84, sunum ve animasyon uygulamalarına 69, not alma ve blog oluşturma uygulamalarına 11, hikâye ve kitap yazma uygulamalarına 1 defa yer verildiği tespit edilmiştir. Sınıflamada yer alan diğer uygulamalara yer verilmediği tespit edilmiştir. Programda yer alan Web 2.0 uygulamalarının dağılımında dengeli bir dağılım gözetilmediği tespit edilmiş, Maarif Vakfı tarafından hazırlanan yabancı dil olarak Türkçe öğretimi programının araştırmada incelenen Web 2.0 uygulamalarını içinde bulundurduğu sonucuna ulaşılmıştır. Araştırma sonucunda şu öneriler getirilebilir: Maarif Vakfı tarafından hazırlanan yabancı dil olarak Türkçe öğretimi programı Web 2.0 uygulamaları açısından zenginleştirilebilir. Programda hiç yer verilmeyen Web 2.0 unsurları programa eklenebilir. Program yenilenirken bu veriler ilgililere öneri niteliği taşıyabilir.

Anahtar Kelimeler:

© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini