Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 77
 İndirme 32
YABANCI DİL OLARAK TÜRKÇE ÖĞRETİMİNDE HAREKETLİ RESİMLERLE A1 DÜZEYİNDE EYLEM ÖĞRETİMİ
2018
Dergi:  
International Journal of Language Academy
Yazar:  
Özet:

Yabancı dil öğretiminde ve yabancı dil olarak Türkçe öğretiminde öğrenicilerin söz varlığı kritik bir konumda bulunmaktadır. Öğrenicilerin söz varlığını genişletmek amacıyla sözcük öğretimi için çeşitli yöntem ve teknikler uygulanmaktadır. Farklı sözcük türleri için farklı öğretim uygulamaları yapılabilir ve yapılmaktadır. Elbette, temel olarak hedeflenen, öğrenicilerin dili edinmesi ve gelişimini sürdürmesidir. Bu çalışmada, teknolojinin gelişimiyle birlikte ortaya çıkan ve bilgisayar, akıllı telefon, tablet gibi araçlarda kullanılabilen hareketli resimlerin (GIF) yabancı dil olarak Türkçe öğretiminde kullanımına dair öneri yapılmıştır. Bu öneri, temel düzey Türkçe öğrenicileri için yapılacak eylem öğretimi uygulamalarına yöneliktir. İlgili malzemenin yapı olarak eylem öğretimine uygun olduğu düşünülmektedir. Söz konusu uygunluk, eylemlerin akılda kalıcılığına katkı, öğretim etkinlikleri sırasında pratik bir teknik uygulama olanağı ve iyi zaman kullanımı kapsamındadır. Hareketli resimlerin seçimi de eylemlerin aktarılmasındaki zorlukla ilişkilidir. İlgili malzemenin öncelikli olarak temel düzey açısından daha işlevsel olduğu düşünülmektedir. Çünkü temel düzey öğrenicilerinin ileriki düzeylere göre somutlaştırmaya daha fazla gereksinimi bulunmaktadır. Bu bağlamda, hareketli resimlerin yapısı, özellikleri ve olası ders uygulamalarında yararlanılabilecek işlevleri ile farklı kişilerin bu hareketli resim/animasyonları kullanımından söz edilmiştir. Önerilen teknik doğrultusunda, öğretim uygulamalarında kullanılan malzemelerin çeşitliliği açısından artış olacağı düşünülmektedir. Bu tekniğin, özellikle bugün orta yaşın altındaki yaşlarda olan öğrenicilerin aşina oldukları malzeme ile kendilerini öğretim/öğrenim sürecinde konforlu hissetmesi için bir yol olması beklenmektedir.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler




International Journal of Language Academy

Alan :   Eğitim Bilimleri; Filoloji

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 1.247
Atıf : 1.604
International Journal of Language Academy