Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 35
 Görüntüleme 67
 İndirme 26
Sanal Sınıf Ortamında Eğitmen ve Öğrenen Deneyimleri
2016
Dergi:  
Mersin University Journal of the Faculty of Education
Yazar:  
Özet:

Abstract Bu çalışmanın amacı eğitmenlerin ve öğrencilerin e-öğrenme sürecinde yaşadıkları deneyimleri ve algıları incelemektir. Bu amaç doğrultusunda gerçekleştirilen durum çalışmasına, e-öğrenme deneyimi olan 5 eğitmen ve 7 öğrenci katılmıştır. Eğitmenlerle, yarı yapılandırılmış görüşme formu ile yüz yüze görüşme yapılırken; öğrencilere, açık uçlu sorulardan oluşan bir anket çevrimiçi olarak gönderilmiştir. Araştırma sonuçlarına göre; e-derse başlamadan önce ders materyali hazırlamak, çalışmak ve donanım kontrolü yapmak eğitmenlerin ve öğrencilerin yaptığı çalışmalardır. Canlı ders sürecinde yaşanan sorunlar incelendiğinde eğitmenlerin ve öğrencilerin genel de teknik sorunlar yaşadıkları, bunun yanı sıra öğrencilerin iletişim ve dikkat toparlama sorunu yaşadıkları görülmüştür. Öğretim yöntemi tercihleri incelendiğinde eğitmenler hem uzaktan hem de yüz yüze eğitimi tercih edebileceklerini, öğrenciler ise ilk tercihinin yüz yüze olduğu, şartlara bağlı olarak uzaktan eğitimi de tercih edebilecekleri açıklamışlardır. Bir eğitmenin sahip olması gereken yeterlikler olarak teknik ve pedagojik açıdan iyi donanımlı olması gerektiği vurgulanmıştır. E-öğrenmede olması gereken öğrenci profili, e-değerlendirme kriterleri ve e-ders bileşenleri konusunda, eğitmenlerin ve öğrencilerin benzer görüşlere sahip oldukları görülmüştür. E-öğrenmede öğrencinin başarılı olabilmesi için iletişime önem vermesi, çalışma alışkanlıklarını düzenlemesi, öz düzenleme stratejilerine sahip olması ve zamanında çalışmalarını tamamlaması gerektiği öğrenciler ve eğitmenler tarafından vurgulanmıştır. E-ders kalitesi için eğitmenlerin materyal hazırlama, teknik sorunların giderilmesi ve eğitmenin özelliklerine vurgu yaptığı görülürken, öğrencilerin teknik konuların yanı sıra diğer eğitsel faktörlere de vurgu yaptığı görülmüştür. Anahtar Kelimeler: e-öğrenme, öğrenci, eğitmen, deneyim, sanal sınıf 

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler




Mersin University Journal of the Faculty of Education
Mersin University Journal of the Faculty of  Education