Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 30
 Görüntüleme 8
 İndirme 1
COVİD-19 Salgınında Sağlık Çalışanlarında Risk Azaltılması
2020
Dergi:  
Journal of Biotechnology and Strategic Health Research
Yazar:  
Özet:

Aralık 2019’dan beri görülmeye başlayan COVİD-19 salgını tüm dünyayı etkilemiştir. 11 Mart 2020’de ülkemizde ilk vaka tespit edilmiştir. Yoğun infektivitesi olan bu virüs karşısında sağlık çalışanları en yüksek risk altındaki meslek grubudur. Çin’de salgın sırasında ilk üç ay içinde 1500’ün üzerinde sağlık çalışanı enfekte olmuştur. Bu yüksek maruziyet riski nedeniyle gözlük, bone, tulum, maske gibi kişisel koruyucu donanımların yerinde ve uygun kullanımı önem kazanmaktadır. Bu derlemede sağlık çalışanlarının COVİD-19 salgınında iş sağlığı ve güvenliği ilkeleri kullanılarak mesleki bulaş risklerini azaltma yolları ve yöntemleri irdelenmiştir.

Anahtar Kelimeler:

COVID-19 Attack Risk Reduction in Health Care Workers
2020
Yazar:  
Özet:

The COVID-19 epidemic, which began to be seen since December 2019, has affected the entire world. On March 11, 2020, the first case was detected in our country. Health workers are a group of high-risk professions in the face of this virus with intense infection. In China, more than 1,500 health workers have been infected during the first three months of the epidemic. This high risk of exposure becomes important in the place and proper use of personal protective equipment such as glasses, bone, clothes, masks. In this collection, health workers have developed ways and methods to reduce the risk of occupational infection by using the principles of occupational health and safety in the COVID-19 epidemic.

Anahtar Kelimeler:

Risk Reduction In Healthcare Workers In The Covid-19 Outbreak
2020
Yazar:  
Özet:

The epidemic of COVID-19, which started to appear since December 2019, has affected the world. The first case was detected in our country on March 11, 2020. Healthcare professionals are the highest-risk occupational groups against this virus. During the epidemic in China, more than 1,500 health workers were infected in the first three months. Due to this high risk of exposure, proper use of personal protective equipment such as goggles, bones, protective clothes and masks becomes important. In this review, methods of reducing occupational transmission risks of healthcare workers were evaluated by using occupational health and safety principles in COVID-19 outbreak.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler












Journal of Biotechnology and Strategic Health Research

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 302
Atıf : 852
Journal of Biotechnology and Strategic Health Research